top of page

 РАБОТНИ ЛИСТОВЕ

    ЗА ДЕЦА

   СЪС СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ

РАЗРАБОТЕНИ ОТ РЕСУРСЕН ЦЕНТЪР - ПЛОВДИВ

 

Тези учебни помагала са разработени от специалистите по Методични обединения към Ресурсен Център-Пловдив. Те са съобразени с основните методични единици по съответните предмети и са предазначени за деца със Специални образователни потребности. 

Очаквайте скоро:

Таблично деление

Работните листове целят обогатяване на представите и знанията за числата до 100 и табличното деление, както и създаване на умения за практическо приложение на усвоените знания. Акцентира се на най-важното, осъществява се междупредметна връзка, използва се житейския опит на децата за по-ефективно възприемане.

     

Работни листове за числата до 20

  Целта на настоящите работни листове за числа от 10 до 20 е подпомагане усвояването на знания и умения за числата от 10 до 20 – броене, четене, писане, сравняване, наредба и действията с тях.
  Изискването при усвояване на математически знания, да се извършват многократни упражнения с различни дидактични средства,  допринася за преодоляване на затрудненията при обучението по математика на учениците със СОП.

Писане по пунктир

Писането на букви и цифри е едно от основните умения, които детето усвоява в първи клас. При децата със СОП този процес може да продължи няколко години. По тази причина са  необходими повече упражнения в тази насока. Тези работни листове са   насочени към развитие на фината моторика и зрително-двигателната координация. Едновременно с това се работи и за визуалното възприемане на букви, цифри и образи и пространствена ориентация. 

bottom of page