СЕЛО КРУШУНА “СТАРАТА КЪЩА” ДО КРУШУНСКИТЕ ВОДОПАДИ И МИНЕРАЛНИЯ БАСЕЙН

    Добре дошли в “Старата Къща” в село Крушуна. Намираме се на метри от минералния басейн и в близост до водопадите. Тук ще прекарайте незабравими дни в полите на Стара планина. Предлагаме ви неповторима изживяване и почивка в природата. Тук се намират прочутите Крушунски водопади в местността Маарата. Това е най живописната и впечатляваща водно-травертинова каскада в страната. Село Крушуна се намира на 34 км. от град Ловеч в Деветашкото плато.

    Една релаксираща почивка заобиколени от спокойствие и невероятна природа. Отдъхнете под стария орех наслаждавайки се на песента на водопадите и птиците. Открийте вдъхновяващи маршрути до Крушунските водопади. Непременно посетете и Деветашката пещера, пещерата Гарваница, пропастта Враница и Урушката пещера.

    През далечната 1977 година при сондажи за търсене на нефт и газ на 1800 метра дълбочина е открита минералната вода в Крушуна. Водата е с температура 60 градуса е с 12 процента минерализация със съдържание на сулфити, сулфати и флуориди. Проведен е медицински анализ доказващ лечебните свойства на водата.

    Минералният басейн е полу-олимпииски. Най-малката му дълбочина е 1,20 метра, най-голямата 1,80 метра. Разположен е на 6,5 декара в подножието на крушунските водопади и деветашкото плато.

    “Старата къща” е осигурила на гостите си бърз и удобен достъп до минералния басейн. В края на двора преминавате през дървено мостче и се озовавате до басейна.

Заповядайте при нас в село Крушуна!

Село Крушуна – един приказен кът от България

   Недалеч от град Ловеч, в източна посока, се намира красивото и живописно село Крушуна (Krushuna). Един вид сокол, наречен Крушун, е дал името на малкото планинско селце. Разположено на Деветашкото плато, селото се намира на границата на Стара планина и Дунавската равнина, сякаш кацнало на последните планински възвишения с открита панорама към течащата на север река Осъм.

   Това, което прави село Крушуна привлекателно за много туристи, са изключителните природни забележителности в този девствен и красив преходно планински край…

Прочети още за Крушуна…

Една неповторима разходка до Крушунските водопади

    Девствена дива природа, чиста и непокътната от цивилизацията – това е мястото на Крушунските водопади. За да стигнете до тях, минавате по една чудно красива еко пътека с множество дървени мостчета и стълби. Наоколо ви обгръща гъста растителност, през която трудно се вижда дори пенливата река Маарата, покрай която криволичи пътеката.

    Навлизайки навътре в планината, изведнъж пред очите ви се разкрива невероятната картина на уникалните Крушунски водопади. Цяла водна феерия от прагове, басейни, водоскоци, редуващи се докъдето погледа стига…

Прочети още за Крушунски водопади…

Крушуна, СТАРАТА КЪЩА, “Старата къща” в Крушуна до минералния басейн и водопадитеКрушуна, СТАРАТА КЪЩА, “Старата къща” в Крушуна до минералния басейн и водопадитеКрушуна, СТАРАТА КЪЩА, “Старата къща” в Крушуна до минералния басейн и водопадите